כך תשמרו על כלי הבנזין שלכם

בכדי שהכלים ישרתו אותנו פעם אחר פעם יש צורך בתחזוקה שוטפת ועקבית. כמו שנאמר – תדאג לכלי שלך והוא ידאג לך.

Hunter 23.08.22

כמובן שכל כלי דורש תחזוקה בהתאם לסוגו ולמפרט היצרן שלו אך ישנן פעולות תחזוקה מומלצות המתאימות כמעט לכל סוגי הכלים. אז אם אתם רוצים להמשיך לעבוד עם הכלים שלכם לאורך זמן – אנו ממליצים לקחת את הטיפים הבאים בחשבון:

הכנת הכלי להפעלה ראשונה:

לפני שמבצעים הפעלה ראשונה בכלי יש לקרוא בעיון את חוברת ההפעלה. רוב כלי הבנזין מצריכים ביצוע של כמה פעולות טרם השימוש הראשוני (מילוי שמן, דלק וכו') אשר במידה ולא יבוצעו, יכול להגרם לכלי נזק משמעותי. בנוסף, יש כלים המצריכים שחרור חבקים או חיזוק ברגים לפני ההפעלה הראשונה – אי ביצוע פעולות אלו עשוי להסתיים בפציעה או בנזק משמעותי לכלי עצמו. לפני שמפעילים כלי חדש בפעם הראשונה יש לבדוק ולוודא שבוצעו כל הפעולות המקדימות שקבע היצרן בחוברת ההפעלה.

ניקיון בתום השימוש:

יכול להיות שברגע שתקראו את הסעיף הראשון תצחקו ותחשבו שזו פעולה מובנת מאליה, אבל תתפלאו לדעת שסעיף זה הוא הגורם המוביל להרס כלים. כ-75% מהמשתמשים לא מקפידים על ניקיון מקיף בגמר השימוש וכתוצאה מכל מקצרים את חיי הכלי וגוררים עלויות תיקון מיותרות. בסיום שימוש בכלי, יש לנקות אותו מכל שאריות לכלוך שהצטברו עליו במהלך העבודה, לרבות עשבים, חול, אדמה, נסורת, חתיכות עץ וכו' – יש להקפיד לנקות גם בחריצים קטנים ובפתחי האוורור של המנוע. במידה ויש לכלי שק/מיכל איסוף פסולת, יש לרוקן את הפסולת ולנקות את הפתח. אם הכלי שלכם מכיל פילטר (במיוחד פילטר האויר) מומלץ לנקות/להחליף אותם באופן תדיר ובהתאם למשך השימוש. במידה ואתם משתמשים בכלי בעל מנוע 4 פעימות, מומלץ לבצע החלפה של שמן המנוע כל 25 שעות עבודה (או לפי הוראות היצרן).

הקפדה על שימון הכלי:

במידה ואתם משתמשים בכלים בעלי שרשראות חשופות או כאלו הפועלים בסביבה רווית פסולות בעת העבודה (מסורים, גוזמים, משייפות וכו'),שימון החלקים הנעים של הכלי יפחית את החיכוך של המנגנונים השונים וימנע בלאי מיותר. יתרון נוסף של פעולת השימון הוא ההגנה על מכלולי הכלי מפני הצטברות קורוזיה וחלודה. בנוסף, רצוי גם להשחיז את להבי כלי הבנזין – פעולה זו מסייעת לבצע חיתוך בצורה קלה יותר, לא מאמצת את הכלי ומאריכה את חיי המנוע.

 

הקפדה על בטיחות/הוראות היצרן:

ישנה חשיבות ראשונה במעלה לשימוש בחומרי תחזוקה ספציפיים אשר נקבעו על ידי יצרן הכלי. כלים שונים תוכננו לעבוד בצורה תקינה עם סוג מסוים של שמן או תערובת דלק על מנת להבטיח פעולה תקינה ולמנוע נזקים לכלי. בנוסף, לדלקים שונים יש "תאריך תפוגה" ואיכותם מתדרדרת עם הזמן – דלק "מקולקל" יפגום ביעילות הכלי ואף עלול ליצור נזק במערכת הדלק. מומלץ לרוקן את מיכל הדלק של הכלי בגמר השימוש במידה וידוע שלא מתוכנן בו שימוש נוסף משך תקופה ממושכת.

אחסון נכון ובטוח:

אחסון כלי בנזין במקום בעל טמפרטורה נמוכה, מקום יבש ורחוק מאור שמש ישיר חיוני לשמירה על אורך חיי הכלי. אחסון בתנאים אלו מונע נזקים הנגרמים מפגעי מזג האוויר, לחות וחשיפה לחום גבוה. הקפדה על אחסון בתנאים תקינים מונעת פגיעה בחלקי הגומי/פלסטיק של הכלי, מפחיתה היווצרות חלודה ומצמצת חדירת לכלוך למכלולים רגישים. בנוסף, אחסון במקום סגור ומוגן ימנע שימוש בלתי מאושר בכלים על ידי גורם זר, כמו ילדים לדוגמה.

סיכום:

כמו הרבה תחומים בחיים שלנו, גם בכלי בנזין תחזוקה יסודית ועקבית תשמור לנו על הציוד ותאפשר לנו עבודה איכותית וממושכת במינימום תקלות ותיקונים. אם אתם רוצים שהכלי שלכם ידאג לכם – תדאגו לו...